7 KÉNYELMES ÉS PRAKTIKUS MÓDSZER A KERÉKPÁR TÁROLÁSÁRA GARÁZSBAN

Ha a kerékpárt hagyományos módon, a falnak döntve vagy saját lábán tárolja, meglehetősen sok helyet foglal el, ezért érdemes valamilyen tartó szerkezetet használni. Praktikus és kényelmes, ha kerékpár tárolására a garázsban egy fix helyet keres, így mindig megtalálja és nem kell kerülgetnie, ide-oda rakosgatnia. A bringa gyors hozzáférésének még van egy olyan plusz előnye, hogy akár rövid tekerésre is előkaphatja, így véletlenül sem fordul majd elő, hogy “lustaságból” nem pattan kerékpárra.

A drótszamarat akaszthatja a plafonra, felfüggesztheti a falra vagy akár egy külön tartó állványra is teheti. Számtalan megoldás létezik arra is, ha több bringát szeretne kisebb területen elhelyezni. 

Lássunk néhány ötletet a kerékpár falra való felrögzítésére!

1. A FAPADOS MEGOLDÁS: AKASSZA A FALRA

A legegyszerűbb, fapados megoldás a kerékpár tárolására, ha a váznál felakasztja 2 strapabíró falra rögzített fa vagy fém hengerre. Számtalan dizájnos vagy praktikus megoldás is létezik a bringa falra függesztésére, például ez a kettő az egyben polc és kerékpártároló. A polcra teheti a bukósisakot, kerékpáros kesztyűjét vagy bármilyen, a tekeréshez hasznos és fontos eszközt.

A legegyszerűbb és legpraktikusabb módja a kerékpár tárolásának, ha a falra akasztja a drótszamarat. Erre polcra pedig bukósisakot, kesztyűt, kerékpáros táskát is tehet.

Ha szeret barkácsolni, saját maga is készíthet egy jópofa és egyedi kerékpár akasztót régebbi drótszamár kormányának és ülésének újrahasznosításával. Fesse át, erősítse fel egy előre megmunkált falapra, majd rögzítse a garázs falára.

Használja fel a kidobásra ítélt kerékpár kormányát, ülését és barkácsoljon egy dizájnos kerékpártárolót

2. DUPLA KAMPÓ 2-3 BRINGA TÁROLÁSÁRA

Fali kerékpár tárolóból akár nagyobb férőhelyes verziót és vásárolhat, így viszonylag szűk helyen elfér 2-3 bicaj is. Így a kerékpárok alatt bőven elfér például egy kis szekrény.

Több férőhelyes fali kerékpártároló

3. FAÉK-EGYSZERŰ MÓDSZER AVAGY SEGÍT A MÁSZÓKÖTÉL

Kétségkívül kreatív és olcsó módszer a kerékpárt egyszerűen felakasztani egy erősen rögzített szögre vagy kampóra, barkácsboltokban méterre megvásárolható vitorlás/mászó kötél segítségével.

Akár egy kampó és mászókötél felhasználásával is készíthető kerékpártároló olcsón.

4. SZUPER TÉRKIHASZNÁLÁS: TEGYEN FEL SOK KERÉKPÁRT EGYMÁS MELLÉ

Akár az egész család tárolhatja kampóra vagy hevederre akasztva kerékpárját. Keressen rá a “kerékpártároló kampó” kifejezésre és válogasson a számtalan lehetőség közül!

5. TÁROLJA A BICAJOKAT EGYMÁS FÖLÖTT A FALON…

Egymás fölé, kerékkel a falnak támasztva is tárolhatja a kerékpárokat a garázsban. Ennek hátránya, hogy a magasabbra helyezett bringát nehezebb leemelni, viszont így függőlegesen is remekül kihasználhatja a szabadat teret. A kisebb gyerekek bringáit érdemes így tárolnia, hiszen ezek súlya és mérete is kisebb.

Tároljon több kerékpárt a falon egymás felett

6. … VAGY EGY OSZLOPON

Két kerékpárt dupla kampós fali tárolóra is függesztheti egymás fölé, egy oszlop segítségével, így szintén rengeteg helyet takaríthat meg.

Egy oszlopra is rögzíthet kerékpártárolót egymás fölé

7. FÜGGESSZE A PLAFONRA A KERÉKPÁROKAT KAMPÓVAL VAGY HASZNÁLJA A “FREGOLI” MÓDSZERT

Jöjjön most néhány praktikus megoldás a kerékpárok plafonra függesztésére. Akaszthatja a bicajokat 1 vagy 2 kereküknél fogva egyaránt attól függően, hogy a garázsában mi a praktikusabb helykihasználás.

Akassza a bicikliket a plafonra kampó segítségével egy vagy…

Ha két kerékkel függeszti a plafonra a kerékpárokat, még több helyet takarít meg, akár el is sétálhat alatta, sőt, a család minden tagjának biciklije is elfér az autó felett. Használhat kampót vagy akár ezt a praktikus,fregoli jellegű fali tárolót is. Ha utóbbi érdekli, keressen rá a “fali tároló mennyezetre” vagy a “fregoli kerékpártartó” kifejezésekre.