7+1 RENDSZEREZÉSI TIPP: TÁROLÁS A GARÁZSBAN

Sok a kihasználatlan tér a garázsban vagy pont fordítva, hatalmas a káosz? Esetleg most épít garázst és azon gondolkodik, hogyan hozza ki belőle a legtöbbet? Az alábbiakban adunk ötleteket, tippeket a garázsban tárolt eszközök hatékony rendszerezésére.

MIT ÉRDEMES A GARÁZSBAN TÁROLNIA?

Használja ki az üres tereket garázsában és vessen véget az őskáosznak. Rengeteg helyet fog nyerni és mindent megtalál majd pillanatok alatt, ha álló és falra szerelt szekrények, polcok, rácsok segítségével rendszerezi tárgyait.

Ezeket érdemes garázsban tárolni:

  • Kerti szerszámok, kerti cipők, gumicsizma
  • Barkácseszközök, gépek, szerszámok, csavarok
  • Kerékpárok, kerékpáros eszközök, roller
  • Régi szekrények
  • Sporteszközök, sátor, a gyerek felfújható medencéje
  • Takarítószerek
  • Téli és nyári gumik

TÁROLÁS A GARÁZSBAN: NÉHÁNY PRAKTIKUS RENDSZEREZÉSI ÖTLET

Nem fog többet szögbe lépni vagy belerúgni a földön heverő autógumiba, ha a tároló szekrényt, polcot a falra szereli vagy felfüggeszti a plafonra. Kényelmesen sétálhat végig a garázsban anélkül, hogy a lába állandóan beleütközne valamibe. A gyerkőcöket sem kell féltenie attól, hogy beleszaladnak valamilyen hegyes, éles tárgyba és megsérülnek.

Barkácsboltokban és lakberendezési áruházakban rengetegféle anyagú, méretű tárolót, polcot vásárolhat.

1. Tegye az apróságokat dobozokba

falra rögzíthető rácsos vagy zárt doboz, illetve kampó, akasztó segítségével pillanatok alatt egy egész szekrényi cuccot tüntethet el a földről.

2. Mágnescsík a gyors hozzáférésért

A kisebb szerszámoknak is könnyen találhat egy fix helyet, ahol ráadásul karnyújtásnyira lesznek Öntől és egy mozdulattal vissza is teheti a helyükre. A falra erősíthető mágnescsík a csavarok és egyéb fémtárgyak tárolásának talán legpraktikusabb módja.

3. A tökéletes rendszerező: a lyukacsos falitábla

lyukacsos falitábla egy rendkívül kézreálló és rugalmas megoldás, ugyanis bármilyen formájú tárgyat felakaszthat rá és saját igényei szerint alakíthatja ki az elrendezést. Rögzíthet rá kisebb polcokat, rekeszeket vagy akasztóra felfüggesztheti szerszámait, amiket a helyigény szerint egy mozdulattal bármikor áthelyezhet.

4. Mobilis szerszámok a görgős szekrény segítségével

görgős szekrény mobilis és akkor is könnyen tudja mozgatni, ha nehéz. Így egyszerűen átrendezheti a garázsát vagy teret szabadíthat fel például egy szereléshez. Ha szerszámait tárolja a gurulós szekrényben, pontosan oda tudja mozgatni, ahol szükség van rájuk és nem kell mindig egy fix helyen álló szekrényhez rohangálni.

5. Újrahasznosítás és spórolás: palackok, dobozok, üvegek

Hasznosítson újra! Kiürült PET palackokban, vitaminos dobozokban, befőttes üvegben tárolhatja az apróságokat (csavarok, alátétek). Ez nem csak környezettudatos, de kényelmes és pénztárcakímélő is, hiszen nem szükséges egy halom tároló dobozt beszerezni.

6. A labdák többé nem gurulnak szanaszét

labdák számára egy kevés munkával önmagunk is igen praktikus tárolót eszkábálhatunk. A fából készült keretre függőlegesen kifeszített gumipók segítségével a labdák biztosan a helyükön maradnak, nem gurulnak szanaszét a garázsban, mégis könnyen hozzáférhetőek lesznek.

7. Praktikus polc az autógumiknak

Miért is kellene az autógumikat a földön, halomban tárolnia? Ez a polc helytakarékos, praktikus és még esztétikus is. Könnyen és kényelmesen le tudja venni a gumikat, mikor szükség van rájuk és a holt tereket  is kihasználja. Mivel a téli és nyári gumik cseréje évente kétszer esedékes, ezért akár nehezebben elérhető helyre is teheti.

+1 Kerékpárját akassza a falra

Kerékpárját számtalan módon tárolhatja a garázsban. A falra vagy plafonra is felfüggesztheti, esetleg állványra teheti. A legegyszerűbb megoldás, ha a falra akasztja a bringát. Erre a célra vásárolhat kampót, de akár maga is könnyen elkészítheti.