A billenő garázskapuról általánosságban

A billenő garázskapu egy olyan típusú kapu, amely függőlegesen mozog, de vízszintesen billen, amikor kinyitják vagy bezárják. Ez a kapu típus általában akkor alkalmazható, ha a garázs bejárata vagy kijárata meredek dombra vagy lejtőre néz, vagy ha szűk hely áll rendelkezésre, ami nem teszi lehetővé a hagyományos típusú kapuk nyitását.

A billenő garázskapuk általában két részből állnak: egy alapkeretből és a billenő ajtórészéből. Az ajtó egy oldalon rögzített tengely körül mozog, amely lehetővé teszi a vízszintes billentését. A kapu nyitása és zárása általában egy elektromos motor segítségével történik, amely a tengelyt mozgatja. Az elektromos motor használata kényelmesebbé teszi a kapu használatát.

billenő garázskapu

A billenő garázskapu előnyei közé tartozik, hogy általában nagyon strapabíróak, és a hagyományos típusú kapuknál nagyobb szélállósággal rendelkeznek. Továbbá, a billenő kapuk megfelelő karbantartása és kezelése esetén hosszú élettartammal rendelkeznek.

Azonban fontos megjegyezni, hogy a billenő kapukhoz szükséges nagyobb terület a telepítéshez, mint a hagyományos kapuk esetében. Továbbá, mivel a kapu vízszintesen billen, előfordulhat, hogy a fenti területre van szükség a kapu megnyitásához, amely korlátozza azokat a helyeket, ahol a kapu telepítése lehetséges.

Mik a billenő garázskapu előnyei?

  • tartós: szilárd a szerkezet, mivel horganyzott acélból készül
  • nem rozsdásodik
  • egyszerű: a garázskapuk között ez a “fapados” típus
  • betörésmentes: a több pontos zárnak köszönhetően
  • a legolcsóbb garázskapu
billenő garázskapu

Összességében, ha meredek dombra vagy lejtőre néző garázsbejáróval rendelkezik, vagy szűk hely áll rendelkezésre, amely nem teszi lehetővé a hagyományos típusú kapuk nyitását, a billenő garázskapu jó választás lehet az Ön számára. Azonban érdemes figyelembe venni a telepítési követelményeket és a használati korlátokat, mielőtt döntést hozna.