A házak épségének megóvása szempontjából nagyon fontos a megfelelő vízelvezetés biztosítása. Ennek egyik lényeges eleme az ereszcsatorna. Az évek során elrozsdásodhat, kilyukadhat. Lássuk mikor tudjuk javítani és mikor van szükség teljes cserére!

Ereszcsatorna – Kisebb javítás

Általában az ereszcsatorna a hosszan tartó karbantartás hiánya miatt hibásodik meg. Előfordul gyakran például a rögzítés nélküli részek szétcsúszása, ilyenkor elég, ha összetoljuk az elemeket, de akár forraszthatunk és szegecselhetünk is a tartósabb eredményért.

Ereszcsatorna – Időben vegyük észre a problémát

Az időben észrevett ereszcsatorna eldeformálódás is javítható, a kisebb rozsdákat pedig csiszolással és a csatorna színéhez illeszkedő festék felfújásával tartósságát is növelhetjük.

Ereszcsatorna – Amikor csere szükséges!

Az ereszcsatornát akkor kell cserélni, ha nem tudja ellátni megfelelően a feladatát és veszélyezteti házunk épségét. Csere szükséges, ha a rozsda nagy felületen átlyukasztotta az ereszcsatornát, de elemcsere szükséges a hiányzó kiköpőknél is! A teljes ereszcsatornát akkor kell lecserélni, ha eltört vagy teljesen eldeformálódott.

További cikkeket itt olvashat: