felújítási munkák
Milyen felújítási munkákat végezzünk a házunkon?

Még a teljesen újonnan épített házak felett is eljár előbb-utóbb az idő, nem beszélve a régebben épült házakról. A felújítási munkák segítenek komfortosabbá tenni életterünket és akár pénzt is spórolhatunk velük.

Tető – felújítási munkák

A jó anyagból készített tető igazán időtálló, így egy használt ház esetén általában elég egyszer lecserélni életünk során, amikor ennek szükségét látjuk. Ha már felújítunk, válasszunk kiváló anyagból készült cserepet. Ne csak a kinézetre figyeljünk, hanem a minőségre is.

Ablak – felújítási munkák

Egy régi típusú háznál elsőként kell szerepelnie a nyílászárók cseréjének, hiszen így sokat spórolhatunk majd a fűtésszámlánkon. Választásunknál tartsuk szem előtt azt, hogy a fa ablakok folyamatos karbantartást igényelnek, viszont sokszor mutatósabbak, mint műanyag társaik.

A műanyag nyílászárók időtállók, a takarításon kívül nem igényelnek más karbantartási munkákat, így kevesebb a macera velük.

Hőszigetelés

A fűtéskorszerűsítésre állami pályázatot is érdemes igénybe venni. Ez egy jó lehetőség és jelentősen spórolhatunk kiadásainkkal. A hőszigetelésnél először a külső falak szigetelését érdemes kivitelezni kellően stabil, nem éghető anyaggal. A fűtésszámla csökkenése mellett, a ház értékét is megnövelik ezek a beruházások.

Fűtés

Régi gázkonvektorainkat mindenképp cseréljük le, ha megtehetjük. A fűtéskorszerűsítéssel sokat spórolhatunk, ráadásul rengeteg lehetőség közül választhatunk. Kérjük ki szakember tanácsát, véleményét!

További cikkeket itt olvashat: