tetőtér

Tetőtér beépítésére általában akkor kerül sor, amikor bővül a család, illetve a gyerekek felnőnek és külön életteret szeretnének a szülőktől. Erre nagyon jó megoldás az, ha van egy emeleti rész, ahol kialakítanak egy hálót és egy fürdőszobát.

Hogyan kezdjünk hozzá?

Először is mindenekelőtt meg kell nézni, hogy alkalmas-e a ház szerkezeti állapota a tetőtér beépítésére. Másrészt pedig utána kell járni a helyi szabályoknak is. Néhány helyi, illetve országos rendelet megállapítja, hogy az adott telken mit lehet építeni.

Miután ezeken a körökön túljutunk kérjük ki szakember véleményét, tervezzünk!

Miért is jó a tetőtér?

Nagyban nő a lakótér felülete, kényelmesebb lesz az élet együtt, egymással, vagy ha épp vendéget fogadunk számukra is tudunk külön helyet biztosítani.

A tetőtérnek van egy különleges atmoszférája, a fent lévő ferde falrészek újdonság varázsát nyújtják, bár kezdetben okozhatnak némi nehézséget is.

Fontos, hogy megfelelő méretű és számú ablakot helyezzünk el a fenti helyiségekbe, hogy minél fényesebbek legyenek.

Tetőtér beépítésénél egyik legjobb alapanyag az Ytong, hiszen a válaszfal lapok nemcsak helyiségekre bontják a teret, hanem a belső klímát is szinten tartják.

Kérjünk segítséget és tanácsokat szakemberektől, hogy a legmegfelelőbb és legélhetőbb tetőteret valósítsuk meg otthonunkban.

További cikkeket ITT olvashatnak!