Míg házunkat általában kedvünkre alakíthatjuk, addig a telket, ahová épült nem tudjuk máshová helyezni.

Ezért is fontos minél jobban átgondolni, hol vásárlunk telket. Lássuk milyen szempontokat kell leginkább figyelembe venni!

Először is nézzük meg a környéket, akár az emberektől is kérdezősködhetünk. Nem mindegy, hogy központban, vagy a település kieső részén vásároljuk a telket. Ez mind kihatással van életünkre és persze az ingatlanunk árát is befolyásolja.

Bár elsőre jó ötletnek tűnik külterületen venni telket, jobban átgondolva, hosszabb távon mégis csak megéri befektetni egy frekventált helyen lévőbe, hiszen ha tovább akarunk egyszer adni rajta, akkor sokkal jobb áron tudjuk majd értékesíteni.

Otthonunk és a munkahely

Elég fontos szempont a munkahely és az otthonunk közötti távolság is. Természetesen nem tudhatjuk, életünk végéig ugyanazon a helyen dolgozunk-e, de érdemes ezt is alaposan átgondolni és úgy döntést hozni.

Nem biztos, hogy örülnénk, ha mindennap több órát kellene utazni, ahhoz, hogy eljussunk a munkahelyünkre.

Telek és az építés

Itt meg kell jegyezni azt, hogy az építési telekre milyen előírások vonatkoznak. Hiába vásároltuk meg, építeni csak az előírt szabályok szerint lehet. Ilyen behatárolás lehet például az épület maximum magassága, a zöldfelület mértéke, a tető szöge és anyaga.