A kertépítés egy nagyon fontos része otthonunknak. Amikor kertről, udvarról beszélünk, nem feltétlenül a méret a legfontosabb, hanem az, hogy a terület adottságainak megfelelően a maximumot tudjuk kihozni belőle. Az sem elhanyagolható szempont, hogy mi milyen környezetet álmodtunk meg magunknak.

A szakemberek azt javasolják, mielőtt bármit is elültetnénk tervezzünk. Rajzoljunk, hagyatkozzunk képzelőerőnkre, és ne hagyjuk ki azokat sem, akikkel együtt élünk és akikkel közösen használjuk majd a kertet.

Gondoljuk át, hogy mire vágyunk, dús növényzetre, vagy letisztultságra? Netán szökőkútra, vagy egy kisebb tóra?

A kertépítés előtt, a területet le kell mérni, majd érdemes méretarányosan felvázolni, hiszen leginkább így lehet pontosan és jól tervezni. Figyeljük meg, hogy hol vannak a napos, illetve árnyékos részek, ez egy napozóhely, tó és a növényültetésnél sem elhanyagolható szempont.

Tervezhetünk utakat, ösvényeket is, ami összeköti a ház kijáratát mondjuk egy gyönyörű kis virágoskerttel, vagy éppen egy hangulatos szökőkúthoz vezet. Az útnak mindig legyen valami célja.

Ha a tervekkel megvagyunk, elkezdhetjük az ültetést. A locsolásról vagy az öntözőberendezésről is gondoskodnunk kell, ha sok vízigényes növényt, virágot ültetünk. Ha öntözőberendezést szeretnénk készíttetni, kérjünk árajánlatot több helyről is és válasszuk ki a számunkra legmegfelelőbbet. Továbbá tervezzük meg a többi beruházás költségét is, gondoljunk az egyéb kerti eszközök, sütögető hely és növények vásárlására is.