Az egyre dráguló építőanyagárak miatt az emberek próbálnak minél jobban spórolni különböző alapanyagokkal. Sóder helyett sokan csak földet használnak a lábazati feltöltéshez, ez pedig nem jó, hiszen a legjobb feltöltést sóderrel lehet elkészíteni.

Mi történik akkor, ha csak sódert használunk?

Kétségkívül a legdrágább választás, viszont az egyik legjobb minőséget adó is egyben. A sóder jól tömöríthető anyag és a víz felszivárgását is meggátolja.

A sóderből készült lábazati feltöltés megakadályozza, hogy a talajvíz beáztassa a lábazati falakat, lemezeket. Fontos, hogy rétegesen tömörítsük és mindenhol döngöljünk. Ez azért nagyon lényeges, hogy ne keletkezzen süllyedés a házban.

Ez egy sokkal gazdaságosabb módszer, mint a csak sóderrel való feltöltés. De kicsit bizonytalanabb eljárás is.

Azt tudni kell, hogy manapság a legtöbben föld és sóder keverékkel végzik a lábazati feltöltést, tehát igencsak népszerű módszer. De ennél nagyon igaz az, ha elrontjuk, később komoly problémáink lesznek.

A földből és sóderből való feltöltés mente: a tervezett betonlemez alatt 20-25 cm-ig kell földdel tömöríteni, majd utána jöhet a sóder, persze a legfontosabb, hogy minden igazán tömör legyen!

Itt is kiemelten fontos, hogy jó szakembert válasszunk, kérjünk árajánlatokat, majd a pénztárcánkhoz a legjobban illőt kérjük fel a munkára.