EZEKET FONTOLJA MEG GARÁZSKAPU VÁSÁRLÁS ELŐTT

szekcionált garázskapu külső nézet

Mi a különbség az egyes garázskapu típusok között?
Olcsóbb vagy költségesebb, egyszerűbb vagy komolyabb garázskapu az ideális?

Mit kell megfontolnia, hogy a garázskapura költött forintjai ne kidobott pénz legyen?

HA AZ ALÁBBI SZEMPONTOK ALAPJÁN VÁLASZT, BIZTOSAN JÓ DÖNTÉST FOG HOZNI

 1. Hőszigetelés
 2. Garázs funkciója (autója tárolása, műhely, raktár)
 3. Helyigény
 4. Esztétikum (garázskapu színe, mintája)

Hőszigetelés

Ha garázsa közvetlenül csatlakozik otthonához, fűtött, esetleg olyasmit tárol benne, aminek nem tesz jót a hőingadozás, válasszon hőszigetelt garázskaput. Mivel a garázskapu otthonának legnagyobb nyílászárója, fűtésszámláján is meg fogja érezni a különbséget. A legjobb szigeteléssel ellátott kapu a szekcionált garázskapu.

Garázs funkciója (autója tárolása, műhely, raktár)

Ha garázsát nem autója tárolására használja, hanem csak műhelynek vagy raktárnak, az egyszerűbb és olcsóbb megoldásként billenőkaput javaslunk. Könnyű szerkezetes, szigeteletlen vagy “light” szigetelt változatban van és pénztárcabarát.

Helyigény

A főbb kapufajták közül a billenőkapunak van a legtöbb helyigénye, mivel a kapu egy elemként nyílik. Ha kevés a hely garázsa előtt, válasszon szekcionált garázskaput vagy redőnykaput. Mindkettő helytakarékos, ezért a garázs előtt nem szükséges szabad területnek lennie. A redőnykapu további előnye, hogy a garázson belül is minimális helyet foglal. Ezért, ha nincs hely a garázsban, ahová felnyíljon a kapu, válasszon redőnykaput.

Esztétikum (garázskapu színe, mintája)

A garázskapu otthonának egy igen feltűnő és látványos része, ezért érdemes színben és mintában házához illőt választania. A szekcionált garázskapuk érhetők el a legtöbb alapszínben (fehér, antracit, dió, mahagóni, aranytölgy, fenyő) és mintával (keskenybordás, széles bordás, osztásnélküli, kazettás). A szekcionált és billenő garázskapuk egyaránt megrendelhetők többféle színben az úgynevezett RAL-színskála alapján.

KIEGÉSZÍTŐK, MOTORIZÁLÁS

Válasszon garázskapujához praktikus kiegészítőket is a kényelem és extra biztonság érdekében.

Javasolt kiegészítők

 • Villanymotor távirányítóval (betörés elleni védelem és kényelem)
 • Élvédelem és fotocella
 • Személybejáró ajtó
 • Ablak

Motorizálás

A villanymotor extra biztonságot is nyújt, ugyanis erősen tartja a garázskaput, így azt nem lehet kívülről felfeszíteni.

A garázskapu motor kényelméről is gondoskodik. Távirányító segítségével egyetlen gombnyomással tudja kinyitni, így például télen nem kell kiszállnia a fűtött autóból. Az Eurokapu által gyártott garázskapuk mindegyike motorizálható.

Extra biztonság

Ipari szekcionált garázskapuinkra beépíthető nyomásérzékelő biztosítja, hogy a záródó kapu (előre beállított ellenállásnál) automatikusan megáll. Másik megoldás a lakossági szekcionált garázskapukra is igényelhető fotocella. Ha valami vagy valaki a záródó garázskapu mozgásterében lenne, a kapu még az érintkezés előtt megáll.

Személybejáró ajtó

Ha a garázst szívesen használja kijáratként is, érdemes személybejáró ajtót is igényelnie. Így a garázskaput nem szükséges nyitnia és zárnia minden alkalommal, amikor kilép a garázsból.

Ablak

Válasszon a garázskapuhoz ablakot, vagy átlátszó (úgynevezett panoráma) panelt, ha szeretne természetes fényt a garázsba.

szekcionált garázskapu fotó kintről

Mivel vevőink 90%-a gyárilag hőszigetelt szekcionált garázskaput választ, ennek a kapufajtának a választási szempontjairól adunk tanácsot.

AZ IDEÁLIS SZEKCIONÁLT GARÁZSKAPU TULAJDONSÁGAI

 • A kiváló hőszigetelés révén jelentősen csökkenti a fűtésszámlát
 • A gyártáshoz használt alapanyagok hosszú évekig biztonsággal ellenállnak az időjárásnak
 • Ujjbecsípődés elleni védelemmel van ellátva, így biztonságos
 • Vészkioldó segítségével áramszünet esetén sem probléma a garázs használata (motorizált kapuknál)
 • Csendes működésű, így a szomszéd nem szerez azonnal tudomást hazaérkezéséről
 • Színben és stílusban is szebbé teszi otthonát
 • Magyarországon gyártják, így sem a gyártásra, sem egy esetleges karbantartásra nem kell hosszú heteket várnia és az ára is alacsonyabb lesz