Megéri szendvicspanel garázst építeni 2023-ban?

A szendvicspanel garázs – hasonlóan a lemezgarázshoz – egy könnyű szerkezetes mobilgarázs vagy készgarázs. Gyorsabban és kevesebb vesződséggel épül fel, mint az épített garázs, hőszigetelése pedig jobb, mint az egyszerű lemezgarázsé, viszont rosszabb, mint a téglából készült garázsépületé.

szendvicspanel és horganyzott trapézlemez

A szendvicspanel garázs könnyen felismerhető, ugyanis felülete kevésbé bordázott, mint a lemezgarázs, ezért jobban hasonlít például egy “rendes” épülethez. A szendvicspanel tulajdonképpen egy műanyagborítással és szigeteléssel ellátott horganyzott trapézlemez, így jobban megtartja a hőt, mint a szimpla trapézlemez. Ha azonban télen is gyakran szeretne a garázsban tartózkodni, érdemes a téglából épült garázst választania, mivel a szendvicspanel garázs relatíve hamar kihűl.

A lemezekből épített mobilgarázs előnye a szendvicspanelhez képest, hogy vakolható, így a külső szemlélő meg sem tudja különböztetni a téglából épített garázstól. Ezért, ha nem fontos szempont a hőszigetelés, a lemezgarázs jobb választásnak bizonyulhat.

Vakolt acélszerkezet mobilgarázs vagy készgarázs
Vakolattal ellátott könnyűszerkezetes mobilgarázs

Téglagarázs, szendvicspanel garázs és lemezgarázs – melyik a legolcsóbb?

A szendvicspanel garázs építése nem sokkal olcsóbb, mint az épített garázsé. Ezért, ha pénztárca kímélő megoldást keres, érdemes meggondolni az egyszerűbb, de jóval olcsóbb lemezgarázs építését.

Egy épített garázs akár 1,5-2 millió forintba is kerülhet, a szendvicspanel garázs építése is könnyen elérheti a 1-1,5 millió forintot. Ellenben egy könnyűszerkezetes készgarázs rendszerint félmillió forint alatt megúszható. Amennyiben vakolással együtt kéri, ennek ára még mindig kedvezőbb lesz, mint a téglából vagy szendvicspanelből épített garázsé.

Készgarázs galvanizált bevonattal már bruttó 436 ezer forinttól

Árkalkulátor programunkkal ingyenesen kiszámolhatja, pontosan mennyibe fog kerülni a lemezből készült készgarázs

mobilgarázs - készgarázs eurokapu

Ha fontos a hőszigetelés, a téglagarázzsal jobban jár

Ha az ön számára fontos a kiváló hőszigetelés, javasoljuk a klasszikus téglából épített garázs választását. Az épített garázs előnye, hogy bármelyik garázskapu típust választhatja hozzá, ellenben a lemezgarázshoz csak billenőkapu szerelhető be. A garázstulajdonosok 90%-a szekcionált garázskaput választ garázsához elsőrangú hőszigetelési tulajdonságai miatt. Ha pedig jobb a hőszigetelés, alacsonyabb a fűtésszámla.

Kérdése van? Kérjen ajánlatot ingyenesen lemezes készgarázsra online ÁRKALKULÁTORUNK segítségével. Az ajánlat kötelezettségektől mentes.