Azt gondolnánk mi sem egyszerűbb, mint kiválasztani a házunk színét. De ez korántsem olyan könnyű, mint gondolnánk.

Egy számunkra kedves szín lehet, hogy kis felületen jól néz ki, de egy egész házat befedve akár irritáló is lehet. Ezért is fontos megfelelően megtervezni az álomotthonunk színét is. Nézzünk meg minél több árnyalatot, kérjük szakember segítségét.

A belső helyiségeket általában pár évente újra festjük, míg a ház külsejét a legtöbben egy életre tervezik. Lehetőleg ne úgy válasszunk színt, hogy a legolcsóbbat vásároljuk meg.

Menjünk be minél több festéküzletbe, kérjük ki az ott lévő szakemberek tanácsát. Illetve az is jó megoldás, ha különböző magazinokból nézzük ki házunk színét, és azt kevertetjük ki a szakértőkkel.

Fontos tájékozódni a helyi, környékbeli szabályokról, hiszen bizonyos helyeken építési szabályzat határozza meg, hogy milyen homlokzati színek használhatók.

Járja körbe otthonát, figyelje meg, milyen napsütésben, esős időben, továbbá a szomszédos házakat is nézze meg. Az összképhez leginkább harmonizáló színt próbálja megtalálni.

Nem elhanyagolható szempont a tető és a nyílászárók színe sem. Fontos, hogy illeszkedjenek egymáshoz. Törekedjünk a letisztultságra, harmóniára.